Op het NK springen afgelopen zaterdag op het KNHS terrein in Ermelo pakte Hyke de Nederlandse titel in het ZZ springen, het koningsnummer op de jaarlijkse Hippiade. Na twee fraaie foutloze manches plaatste Hyke zich als derde voor de beslissende barrage.

In het ZZ springen wisten drie combinaties door te dringen tot de barrage. Als eerste ging Liv Huijbregts van start met haar Enzovoort Dew-Drop. De schimmel oogt niet als de snelste van nature, maar zijn enorme galopsprongen en vermogen compenseren dat ruimschoots. Liv reed een mooie foutloze barrage. Als tweede kwam Meike Zwartjens in de ring, zij zag haar kampioenskansen al direct op hindernis één vervliegen door een fout. Haar tijd bleek wel de snelste. Als laatste verscheen Hyke met Vanety in de piste. Met een uitgekiende, mooie rit stuurde ze Vanety foutloos naar de winst.

Onze 17-jarige kampioene heeft met haar 10-jarige Vanety een geweldig seizoen achter de rug. De NRPS merrie is volledig als paard gefokt en stamt af van Vittorio. Op Outdoor Gelderland wonnen ze ook al het ZZ-springen en tijdens het CSI van Ommen schreven ze tussen de paarden ook al twee internationale rubrieken op hun naam. “Ik had natuurlijk wel gehoopt om hier te winnen, maar dat wil iedereen. Het is waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd bij de pony’s en ik ben er heel blij mee. Vanety is super voorzichtig en heel snel, het is de mooiste overwinning van het seizoen”, vertelt de amazone.

Other News

28 December 2021
6 December 2019