Aanbod
springpaarden

DUTCH HORSE CENTER heeft permanent een selectie kwalitatieve springpaarden beschikbaar in diverse leeftijden en van verschillende niveaus. Elk paard is in perfecte gezondheid en deskundig opgeleid. Wij adviseren graag bij de selectie en aankoop van uw nieuwe springpaard en persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en niveau voelen wij ons verantwoordelijk voor het realiseren van de juiste match tussen ruiter en paard. Ook bij het proefrijden van paarden kunt u onze expertise inschakelen. Wij richten graag een traject op maat voor u in.

Op onze website kunt u onze paarden beter leren kennen en eventueel direct uw interesse voor een van de paarden kenbaar maken. Voor vragen en/of een persoonlijke kennismaking kunt u het contactformulier invullen of ons telefonisch bereiken op +31-6-52306206.

Hulp bij het vinden
van uw perfecte springpaard

In uw zoektocht naar het juiste springpaard op de Nederlandse markt kan Dutch Horse Center u volledig van dienst zijn. Naast onze huidige selectie werken we samen met gerenommeerde fokkers, eigenaren en springruiters door heel Nederland. Onze samenwerking is volledig transparant en gericht op betrouwbaarheid. Aan de hand van uw persoonlijke wensen zijn wij in staat om een aantal geschikte paarden te selecteren en aan u te presenteren.

Aankoopbegeleiding bij het vinden
van uw perfecte springpaard

Bij de aankoop van uw springpaard wilt u ervan verzekerd zijn dat het paard volledig gezond is. Van onze paarden is bekend door wie zij gefokt zijn en hoe hun opleiding en carrière is verlopen. Van elk paard is een volledig röntgenologisch onderzoek beschikbaar. De paarden worden altijd verkocht op basis van een verkoopovereenkomst waarin ook uw belangen goed zijn vastgelegd. Na aankoop van het paard kan Dutch Horse Center tevens het transport voor u verzorgen zodat u zeker weet dat het paard veilig bij u op stal wordt afgeleverd. Dat geeft rust en zekerheid.

Training en begeleiding
van springpaarden

Het trainen van springpaarden is een vak apart. Het team van Dutch Horse Center is zeer deskundig in het opleiden van jonge springpaarden vanaf 3 jaar. Onze focus is gericht op de lange termijn en op het in volle gezondheid ontwikkelen van het paard. Hierin gaan zowel het mentale als fysieke aspect hand in hand. Samen met eigenaren wordt een opleidingsdoel geformuleerd waar planmatig aan wordt gewerkt. Dat kan de basisopleiding van het jonge springpaard zijn maar tevens de opleiding van het gevorderde springpaard gericht op het door ontwikkelen naar de hogere niveaus. Onderlinge communicatie over de voortgang en de geboekte resultaten zijn voor ons vanzelfsprekend.

Uitbrengen op (inter)
nationale concoursen

De springsport is onze grootste passie. Wekelijks worden paarden uitgebracht op wedstrijden van verschillend niveau. Zowel regionaal, nationaal als internationaal worden wedstrijden bezocht in Nederland of direct omringende landen zoals Duitsland en België. U kunt bij ons terecht voor het uitbrengen van uw paard(en) op wedstrijden. Voor elk paard wordt in overleg een individueel wedstrijdschema ontwikkeld.

De persoonlijke ontwikkeling van het paard staat hierbij centraal. Onze focus is nooit gericht op de snelheid van de ontwikkeling maar op de kwaliteit, zodat uw paard in maximale gezondheid en met vertrouwen kan presteren. Eigenaren zijn uiteraard altijd op de hoogte van de wedstrijdschema’s en welkom om samen te genieten van de sport.

Huisvesting en verzorging

Dutch Horse Center beschikt over haar eigen professionele accommodatie in het mooie Ruigahuizen gelegen in Noord-Nederland. Hier beschikken we over 16 ruime stallen, een ruime springtuin, diverse paddocks en voldoende weilanden voor weidegang. Onze kwalitatieve dienstverlening vertaalt zich tevens in een schone en nette werkomgeving. Op 2 kilometer afstand is de hippische accommodatie van manege Gaasterland gevestigd waar we tevens gebruik kunnen maken van twee indoorpistes en een 80×80 meter grote buitenpiste. Springpaarden worden bij ons op stal volledig verzorgd waarbij we gebruik maken van alleen de beste voeding, de juiste stalbedekking en de daarbij horende voorwaarden. In onze fraaie boerderij beschikken we over twee appartementen die voor ruiters of eigenaren beschikbaar zijn om enkele dagen of langer te verblijven in de nabijheid van hun paard(en).

Heeft u vragen of wilt u een keer kennis maken, neemt u dan gerust contact met ons op.