Familiebedrijf

Dutch Horse Center is een familiebedrijf waar de passie en liefde voor paarden dagelijks voorop staat. Met ruime ervaring in de paardensport, in allerlei disciplines, hebben we ons de afgelopen 10 jaar volledig toegelegd op de springsport. Waarin al vele overwinningen zijn behaald, zowel nationaal als internationaal, tot een niveau van 1,45 mtr.

Het mogen werken met paarden is een enorm voorrecht en daar genieten we volop van. We trachten een zo goed mogelijk welzijn voor mens, dier en milieu te creëren.

TEAM

Met een team van professionals leiden we springpaarden op en brengen we ze uit op (internationale) wedstrijden. Stapsgewijs worden de paarden klaargemaakt om mee te gaan op concours. Zo leiden we jonge paarden op om vervolgens het hogere werk op te kunnen pakken. Met geduld, rust en vertrouwen maar wel doelgericht.

Zo helpen we fokkers en paardeneigenaren om hun paarden op te leiden en indien gewenst, te verkopen.

Hyke Voorn

Hyke Voorn

Springruiter
Remco Voorn

Remco Voorn

Verkoop en inkoop, wedstrijden en marketing+31 6 52306206
Gerda Voorn

Gerda Voorn

Voeding en gezondheid, stalmanagement, contracten
en financiën
+31 6 41480711
Alwin Duiven

Alwin Duiven

Instructie en begeleiding
Arno Gouw

Arno Gouw

Farrier, associated with Paddock Paradise
Roy Ketel

Roy Ketel

Dentist

Onze filosofie

Onze filosofie omvat het met respect behandelen van elk mens en dier. De basis is dat het paard gezond is en lekker in z’n vel zit om aan het werk te gaan. Om te voorzien in alle behoeften van het paard hebben wij veelvuldig contact met een team van zeer vakkundige mensen. We laten het paard gewoon ‘paard’ zijn en geven het rustig de tijd om zich te ontwikkelen. Met een eerlijke, professionele opleiding, willen we een gezond paard dat met vertrouwen een parcours doorloopt, fris tussen de oren is en graag voor je wil werken. Hierbij staat een open communicatie tussen alle betrokkenen centraal. Dutch Horse Center staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Passie voor
de sport

Paardensport is onze passie! Elke dag werken we samen met de paarden toe naar mooie prestaties. Daarbij telt niet alleen het eindresultaat maar is juist de weg ernaar toe belangrijk. Wij onderscheiden ons door het uitstralen van plezier tijdens het werken met de paarden waarbij doorzettingsvermogen en geduld worden beloond.

Fokkerij

In 2018 zijn we gestart met de fokkerij en in 2019 heeft Farine (Singapore x Voltaire) haar eerste veulen gekregen van Harley VDL (Heartbreaker x Carthago), genaamd Ostara. Voor 2020 verwachten wij twee veulens. Farine is wederom drachtig van Harley VDL. Onze sportmerrie Ghanna (Sam R x Holland) zal, als alles goed verloopt een veulen van Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor) geven. De ambitie is de fokkerij de komende jaren uit te breiden.

Werkwijze

U kunt bij Dutch Horse Center terecht voor de aankoop (begeleiding) en verkoop van kwalitatieve springpaarden, het opleiden van jonge springpaarden en het uitbrengen van springpaarden op concours. Wij willen ons in de paardensport onderscheiden door middel van maximale kwaliteit en dat vertaalt zich in onderstaande criteria:

  • Paarden zijn altijd röntgenologisch gezond verklaard
  • Paarden hebben kwaliteit
  • Afspraken worden op papier bevestigd en nagekomen
  • De verzorging en gezondheid van de paarden staat centraal
  • Duidelijke communicatie met eigenaren en andere partners
Wilt u meer informatie over onze werkwijze.

Dutch Horse Center staat voor kwaliteit en professionaliteit. Goed opgeleide en gezonde paarden (röntgenologisch gekeurd) kunnen wij voor u, via deze website, voorstellen aan een breed internationaal publiek. Neem contact met ons op om te bekijken hoe we u verder kunnen helpen.

Dat kan via email: info@dutchhorsecenter.nl of telefonisch 06-52306206.