Hartelijk welkom op de website van Dutch Horse Center.

We willen je graag meenemen in een kleine terugblik op het jaar 2021. Want ondanks een ongewone tijd mede door het corona virus, hebben we een bijzonder jaar gehad, prachtige momenten mogen meemaken en ontzettend veel geleerd. 

Het jaar startte helaas niet zo voorspoedig, Hyke moest een polsbreuk uitzitten. Een rustige periode voor de paarden was het gevolg. 

In maart pakte Hyke het wedstrijdritme weer op. We werkten toe naar CSIY Opglabbeek. Hyke reed met Camaxima op 19-jarige leeftijd haar eerste Nations Cup voor Nederland bij de Young Riders. Dit stond al lang hoog op ons lijstje. 

Kort daarop volgde nog een Nations Cup, begin mei. We reisden af naar Lamprechtshausen, Oostenrijk en genoten van de sfeer, locatie en ons paard. Maar we kwamen voor de sport, en het was een succesvol weekend. Na twee manches ging het Young Riders team waar Hyke en Camaxima deel van uitmaakten met de winst naar huis! Wat een dag, een droom die werkelijkheid werd.

We zijn dankbaar dat we deel uit hebben mogen maken van Team NL dit jaar en de fantastische ervaringen die het ons heeft gebracht dit jaar. 

Naast deze mooie prestaties hebben onze andere paarden ook veel groei doorgemaakt. Op zowel internationale als nationale wedstrijden behaalden we mooie resultaten met onze paarden. Onze zes jarige Kaijalita had meerdere plaatsingen op CSI Herzlake en CSI Houten, en sprong haar eerste internationale grand prix heel goed. 

Ook zijn we begonnen met het trainen en scholen van nieuwe, jonge paarden. We zijn blij met de progressie die ze dit jaar hebben doorgemaakt en laten hun potentie zien. Mooie plaatsingen op nationale wedstrijden zijn al resultaat daarvan. Om op de hoogte te blijven kan je ons ook volgen op onze socials (@dutchhorsecenter) waar we updates plaatsen van onze passie voor de paarden, werk door ons fantastische DHC team en de sport. 

We zijn vooral ontzettend blij met de groei die onze paarden dit jaar hebben doorgemaakt maar ook zeker wij als team DHC. De paarden genieten momenteel van een kleine en welverdiende rustperiode na het drukke seizoen, wat zijn we dankbaar voor de inspanning die ze hebben geleverd. In de tussentijd geeft dat ons de kans om een paar aanpassingen aan onze accommodatie te doen en ons klaar te maken voor een gelukkig en succesvol nieuw jaar waarin we streven naar excellentie. 

Mocht je feedback voor ons hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, want we zijn erg blij om deze te ontvangen.

De steun die we het afgelopen jaar hebben gekregen, wordt enorm gewaardeerd. Veel dank aan alle betrokkenen.

We wensen je een voorspoedig 2022. Beste wensen,

Team Dutch Horse Center